BURSA / OSMANGAZİ - Şehit Taner Çobanoğlu Ortaokulu

OKULUMUZ TARİHÇESİ

TARİHİ GELİŞİM

Okulumuz 2000-2001 eğitim –öğretim yılında Panayır mahallesinde Yalova yolu üzerinde MİLO tip okulu olarak eğitim öğretime başlamıştır. 2013 yılına kadar tekli Eğitim Öğretim yapan eğitim kurumu iken Milli Eğitim Temel Kanunda yapılan değişiklik ile orta okula dönüştürülmüş ve ikili eğitim öğretim yapmaya başlamıştır. Okulumuz 38 derslikden oluşmaktadır. bir adet çok amaçlı salonu mevcuttur..Okulumuz sınıf mevcutları ortalama 30 öğrenciden oluşmaktadır. Halen bir müdür,iki müdür yardımcısı, 59 öğretmen ve dört kadrolu, 1 İşkur elemanı olmak üzere toplam 5  hizmetli ile normal eğitim hizmeti vermektedir. 2017-2018 öğretim yılı başında normal- tekli  öğretime  geçmiştir. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin çoğu Bursa' nın değişik liselerinde öğrenimlerini sürdürmektedir.

Okulumuzun Atletizm dalında takım halinde Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü bulunmaktadır. Kızlar futsalda  ( 2016, 2017 de 2 yıl üst üste) il üçüncülüğü mevcuttur. Öğrencilerimiz Bursa Büyükşehir Belediyesinin de Lisanslı sporcuları olarak bireysel madalyaları bulunmaktadır. Okulumuzun adı ŞEHİT TANER ÇOBANOĞLU olarak değiştirilmiştir.

Yayın: 04.06.2021 - Güncelleme: 04.06.2021 10:33 - Görüntülenme: 460