BURSA / OSMANGAZİ - Şehit Taner Çobanoğlu Ortaokulu

ŞEHİT TANER ÇOBANOĞLU

TSK-Zeytin Dalı Harekatı Şehidi

1987 yılında Bursa, Osmangazi'de dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul tahsilini Osmangazi ilçesinde tamamlayan Şehit Çobanoğlu ,lise eğitimini ise 2002-2005 yılları arasında Atatürk Endüstri Meslek lisesinde bitirdi.

Şehit Taner Çobanoğlu, lise eğitiminin ardından bir süre Bursa'da otomotiv sektöründe çalıştıktan sonra vatani görevini 2009-2010 yıllarında 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda yaptı. 2012 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Uzman Erbaş alımı sınavına giren ve başarıyla imtihanı geçen Şehit Çobanoğlu, aldığı eğitimin ardından 2013 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde resmi olarak hizmete başladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin Bölgesinde sürdürdüğü Zeytin Dalı Operasyonunda Kayseri'de bulunan 1'inci komando Tugay Komutanlığından giden Piyade Uzman Çavuş Taner Çobanoğlu , Afrin'e bağlı Dermeşkanlı Köyü'nde bir binada yapılan arama sırasında teröristler tarafından tuzaklanan bir el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehadete ulaşmıştır.

Yayın: 04.06.2021 - Güncelleme: 04.06.2021 11:22 - Görüntülenme: 737